MEGA CUBE
LOCATION:
Kowloon Bay, HK
AREA:
15,900 sqm
COMPLETION:
2016
CLIENT:

The Big Star Centre (Megacube), located at 8 Wang Kwong Road, Kowloon Bay - an 8-storey industrial building completed in 1988. The brief is to transform this building from warehouse to commercial-use building with studio offices. Our objective is to design a new façade for the building to provide the Big Star Centre a new identity that could attract innovative and energetic enterprises to house in. To achieve this particular purpose, we believe that the boring bulky mass of the original building will need to be broken down, so as to provide the potential of creating an uplifting impression to the public.

 

We dissect the building into different floating boxes, and by applying different types of glass and articulations of aluminum architectural features, we have our final façade design of having different sized cubes juxtaposed with one another.

 

A canopy was designed to wrap around the bottom of the building to define the public (Shops) and private space (Office), as well as providing shelter for pedestrians at street level. Sharp lime colored aluminum panels was applied at the bottom of the canopy; this subtle highlight serves to inject a dose of vibrancy and energy. The canopy at the main entrance section is elevated, that is to highlight the main entrance in order to make it a more welcoming doorway into the building.

Project Information
 
MEGA CUBE
LOCATION:
Kowloon Bay, HK
AREA:
15,900 sqm
COMPLETION:
2016
CLIENT:

The Big Star Centre (Megacube), located at 8 Wang Kwong Road, Kowloon Bay - an 8-storey industrial building completed in 1988. The brief is to transform this building from warehouse to commercial-use building with studio offices. Our objective is to design a new façade for the building to provide the Big Star Centre a new identity that could attract innovative and energetic enterprises to house in. To achieve this particular purpose, we believe that the boring bulky mass of the original building will need to be broken down, so as to provide the potential of creating an uplifting impression to the public.

 

We dissect the building into different floating boxes, and by applying different types of glass and articulations of aluminum architectural features, we have our final façade design of having different sized cubes juxtaposed with one another.

 

A canopy was designed to wrap around the bottom of the building to define the public (Shops) and private space (Office), as well as providing shelter for pedestrians at street level. Sharp lime colored aluminum panels was applied at the bottom of the canopy; this subtle highlight serves to inject a dose of vibrancy and energy. The canopy at the main entrance section is elevated, that is to highlight the main entrance in order to make it a more welcoming doorway into the building.